Dit is een site voor studenten van de Open Universiteit. Voordat je een vraag kunt stellen moet je even een account aanmaken (dit systeem is niet gekoppeld aan je OU studentnummer en wachtwoord).

Welkom bij het vraag- en antwoord systeem van de onderzoeks-practica van de studie psychologie bij de Open Universiteit.

Houd er, als je een vraag stelt, rekening mee dat je de richtlijnen volgt!

0 leuk 0 niet-leuks
Hallo,

Mbt de oefening op het bestand hechting.sav (met gerecodeerde variabelen, cfr. vorige oefeningen):

Ingave van de syntax die u in het antwoord toont, geeft volgende output na runnen:

Warnings:

Text: ASQ_33_R Command:FACTOR
An undefined variable name, or a scratch of system variable was specified in a variable laist which accepts only standard variables. Check spelling and verify the existence of this variable.
Execution of this command stops.

Ik heb de syntax uitgevoerd op het bestand waarom ik zelf de recoderingen (cfr. vorige opdrachten)  heb uitgevoerd, maar ook op het bestand dat oorspronkelijk op youLearn stond (dat was Hechting.sav waar de recoderingen reeds waren op uitgevoerd en waar ik Bram op heb attent gemaakt, waarna hij op 6 december het oorspronkelijke hechting.sav bestand heeft geupload.

Bij beide bestanden lukt het niet om de syntax te runnen en output te verkrijgen.

Kunt u me verder helpen?

Dank en vriendelijke groet,

Bea Vermeyen
in Cross-sectioneel Onderzoek (OCO, PB08x2) door (960 punten)

1 Antwoord

0 leuk 0 niet-leuks

Als je goed naar de syntax kijkt, zie je dat de hergecodeerde variabele ('ASQ_33_R') anders wordt genoemd dan bij Verwerkingsopdracht 2.3.1 ('ASQ_33_recoded'). Daardoor herkent SPSS de variabelenaam niet. Dat blijkt ook uit de foutmelding die SPSS geeft: 'An undefined variable name (...) was specified.' Ik zal dit aanpassen op youlearn, maar je kan het zelf ook vast aanpassen in de syntax.

door (3.5k punten)
...