Dit is een site voor studenten van de Open Universiteit. Voordat je een vraag kunt stellen moet je even een account aanmaken (dit systeem is niet gekoppeld aan je OU studentnummer en wachtwoord).

Welkom bij het vraag- en antwoord systeem van de onderzoeks-practica van de studie psychologie bij de Open Universiteit.

Houd er, als je een vraag stelt, rekening mee dat je de richtlijnen volgt!

0 leuk 0 niet-leuks

Klopt het dat je bij een regressieanalyse in jamovi ook geen betrouwbaarheidsinterval kan zien net zoals bij itemanalyse? 

In het antwoord wordt het betrouwbaarheidsinterval gegeven [.11; .4] , echter kan ik deze nergens vinden in jamovi, klopt dat? 

Daarnaast kan ik ook niet de SE t en p waarde vinden van de scaled regression coefficients (standardized estimate) zoals weergegeven in de tabel in het antwoord. Hoe kan ik deze vinden in jamovi?

in Cross-sectioneel Onderzoek (OCO, PB08x2) door (290 punten)
bewerkt door

1 Antwoord

0 leuk 0 niet-leuks

De betrouwbaarheidsinterval waarvan precies? Bedoel je de R2? Daarvan wordt in Jamovi inderdaad geen betrouwbaarheidsinterval berekend.

Wat betreft de SE-, t- en p-waardes van de standardised estimates, deze worden inderdaad niet gegeven. (De SE zou je eventueel zelf kunnen berekenen aan de hand van het betrouwbaarheidsinterval ((upper bound - lower bound) / (2*1,96)). En of het significant is of niet zou je op zich ook af kunnen leiden uit het betrouwbaarheidsinterval, daar heb je dus niet per se een p-waarde voor nodig.)

door (3.5k punten)
...