Dit is een site voor studenten van de Open Universiteit. Voordat je een vraag kunt stellen moet je even een account aanmaken (dit systeem is niet gekoppeld aan je OU studentnummer en wachtwoord).

Welkom bij het vraag- en antwoord systeem van de onderzoeks-practica van de studie psychologie bij de Open Universiteit.

Houd er, als je een vraag stelt, rekening mee dat je de richtlijnen volgt!

0 leuk 0 niet-leuks

Hoi

Ik heb in Jamovi een Correlation Matrix gebruikt om een scatterplot te maken, maar de aantallen zijn niet duidelijk leesbaar. Is er een mogelijkheid om deze duidelijk leesbaar te maken? 

Mvg

Sanne

in Cross-sectioneel Onderzoek (OCO, PB08x2) door (710 punten)

1 Antwoord

0 leuk 0 niet-leuks
Je kan rechtsboven op de 3 puntjes klikken, en hier in- en uitzoomen, of het format van de getallen aanpassen. Als dat niet lukt, zou je dezelfde analyse met minder variabelen tegelijk kunnen uitvoeren, of in de tabel erboven kijken voor de daadwerkelijke waardes; de correlaties die in de scatterplot staan aangegeven zijn namelijk dezelfde als in de correlatiematrix zelf.
door (3.5k punten)
Met die 3 puntjes kan je in- en uitzoomen, maar dit veranderd niks aan de afbeelding. Deze blijft hetzelfde. Als ik de analyse met minder getallen uitvoer, krijg ik ze niet allemaal op 1 afbeelding. Dit lost het probleem dus niet op.
...