Dit is een site voor studenten van de Open Universiteit. Voordat je een vraag kunt stellen moet je even een account aanmaken (dit systeem is niet gekoppeld aan je OU studentnummer en wachtwoord).

Welkom bij het vraag- en antwoord systeem van de onderzoeks-practica van de studie psychologie bij de Open Universiteit.

Houd er, als je een vraag stelt, rekening mee dat je de richtlijnen volgt!

0 leuk 0 niet-leuks
In opdracht 4.1.6 (ANCOVA) wordt een positieve b-waarde gerapporteerd (B = .864). Waar kan ik deze terugvinden in Jamovi?
in Experimenteel Onderzoek (OEO, PB04x2) door (160 punten)

1 Antwoord

0 leuk 0 niet-leuks

jamovi heeft helaas geen optie in ancova om de B weer te geven. Een ancova is onder de motorkap een regressieanalyse, dus gelukkig kun je de B van de covariaat vinden in jamovi bij regressieanalyse:

  • zet je afhankelijke variabele bij dependent variabele
  • de covariaat bij covariates
  • zet je onafhankelijke variabele bij Factors

Je zult merken dat de covariaat dezelfde parameters heeft in de regressie als in de ancova. Hier kun je dan de Estimate aflezen om de B-waarde te krijgen

ALTERNATIEF:

Als je de gamlj-module gebruikt, dan kun je de ancova invullen zoals je normaal zou doen, maar krijg je in de output standaard een extra tabel met regressieparameters. (Fixed Effects Parameter Estimates). Hier kun je dan zonder extra poespas de B-waarde vinden én je normale ancova-tabel krijgen

door (63.1k punten)
...