Dit is een site voor studenten van de Open Universiteit. Voordat je een vraag kunt stellen moet je even een account aanmaken (dit systeem is niet gekoppeld aan je OU studentnummer en wachtwoord).

Welkom bij het vraag- en antwoord systeem van de onderzoeks-practica van de studie psychologie bij de Open Universiteit.

Houd er, als je een vraag stelt, rekening mee dat je de richtlijnen volgt!

0 leuk 0 niet-leuks
Hoi Julia,

Even een vraagje. Je moet in Atlas een laatste laag toevoegen en die komt dan uiteraard ook in je codestructuur.

Mijn vraag is of je voor de laatste laag codes (die je dus zelf hebt gecreëerd) ook de codes in het codeboek moet verwerken en in de comment sectie van Atlas? Lijkt me namelijk teveel aan info omdat je eigenlijk al heel dicht bij de data probeert te blijven (het is immers een verdere uitwerking van de laag codes die in het codeboek vermeld staan) in dat geval en je dus niet echt een beschrijving/instructie van de code hebt dan, of zie ik dit verkeerd?

Dankje vast

Jackie
in Kwalitatief Onderzoek (OKO, PB16x2) door (1.2k punten)

1 Antwoord

0 leuk 0 niet-leuks
Hoi Jackie,

Even om te checken of ik het goed begrijp, je vraag is of je het codeboek moet aanvullen met codeerinstructie voor de codes die je zelf hebt toegevoegd op basis van de data?

Je hebt gelijk, dat hoeft niet. Neem ze wel in de uiteindelijke codestructuur op en geef ze informatieve namen.

Hartelijke groet,

Julia
door (6.4k punten)
Ja, idd dat wilde ik weten, kon het niet helder verwoorden :-) Maar idd de laatste laag betrof het, toevoegen dus puur aan codestructuur en niet in codeboek toevoegen deze laag. Helder. Dankje ook voor je vorige feedback Julia!
description/instruction
hoi Julia,

Nog even een vraag. De laatste laag die je zelf toevoegt in Atlas en codestructuur, daar hoef je dan tocht in de comments geen verdere description te geven aangezien het de subcode al dermate gedetailleerd zou moeten zijn?

Dank je.
Hoi Jackie,

Nee, dat hoeft niet. Wel moet je codeerproces te herleiden en goed gedocumenteerd zijn (zie ook beoordelingscriteria).

Hartelijke groet,

Julia
...