Dit is een site voor studenten van de Open Universiteit. Voordat je een vraag kunt stellen moet je even een account aanmaken (dit systeem is niet gekoppeld aan je OU studentnummer en wachtwoord).

Welkom bij het vraag- en antwoord systeem van de onderzoeks-practica van de studie psychologie bij de Open Universiteit.

Houd er, als je een vraag stelt, rekening mee dat je de richtlijnen volgt!

0 leuk 0 niet-leuks
Ik kom in meerdere berichten verwijzingen tegen naar filmpjes. Op één of andere manier ben ik geen filmpjes tegengekomen. Wat heb ik gemist? Waar kan ik hier iets over vinden?
in Kwalitatief Onderzoek (OKO, PB16x2) door (510 punten)

1 Antwoord

0 leuk 0 niet-leuks

Hoi,

Dat is mogelijk, dan zit je waarschijnlijk in een oudere run van deze cursus (bv die gestart is in kwartiel 4 van 2021/22).

In de nieuwe cursusrun zijn we overgegaan naar het programma Atlas.ti omdat qualicoder niet meer ondersteund wordt. Voor de oude eindopdracht heb je twee opties: 1) je kunt zelf Atlas.ti via de OU omgeving downloaden en op basis van hun documentatie (handleiding en youtube kanaal) zelf uitzoeken hoe je dit kunt gebruiken 2) je kunt je codering in Word middels 'comments' aanbrengen. Dit is niet ideaal maar even de tussenoplossing die we moeten hanteren.

Veel van de meest recente discussies op dit forum gaan over de gereviseerde cursus (vanaf kwartiel 2 van 2022/23). Deze zijn dus beperkt van toepassing op jouw situatie. Kijk vooral goed naar de instructie in jouw cursusrun en mocht je er dan niet uitkomen kun je je vraag uiteraard hier stellen.

Hartelijke groeten,

Julia Fischmann

door (6.4k punten)
...