Dit is een site voor studenten van de Open Universiteit. Voordat je een vraag kunt stellen moet je even een account aanmaken (dit systeem is niet gekoppeld aan je OU studentnummer en wachtwoord).

Welkom bij het vraag- en antwoord systeem van de onderzoeks-practica van de studie psychologie bij de Open Universiteit.

Houd er, als je een vraag stelt, rekening mee dat je de richtlijnen volgt!

0 leuk 0 niet-leuks
In het beginscherm maak je project aan. Per project meerdere transcripten van deelnemers. Per deelnemer ga je codes aanmaken, alleen deze komen in hetzelfde overzicht, en kan je gebruiken bij diverse deelnemers, is dit de bedoeling?
in Kwalitatief Onderzoek (OKO, PB16x2) door (240 punten)

1 Antwoord

0 leuk 0 niet-leuks
Hoi Famke,

Ja. Bij het coderen pas je de codes van het codeboek toe en formuleer je een aanvullende (dieper gaande) laag op basis van de data. Je eigen codes plaats je in de hierarchie onder de parent-codes die in het codeboek zijn gegeven. Je kunt één code inderdaad bij diverse deelnemers gebruiken. Je kunt codes van verschillende deelnemers ook op basis van je inzichten samenvoegen, bijvoorbeeld de codes hoofdpijn en rugpijn onder lichamelijk welbevinden oid (merge-functie). Houd dit soort beslissingen goed bij in het onderzoeksdagboek.

Hartelijke groet,

Julia
door (6.4k punten)
...