Dit is een site voor studenten van de Open Universiteit. Voordat je een vraag kunt stellen moet je even een account aanmaken (dit systeem is niet gekoppeld aan je OU studentnummer en wachtwoord).

Welkom bij het vraag- en antwoord systeem van de onderzoeks-practica van de studie psychologie bij de Open Universiteit.

Houd er, als je een vraag stelt, rekening mee dat je de richtlijnen volgt!

0 leuk 0 niet-leuks
Bij Thema 4, is het nodig om te indexeren, zoals in thema 2 gedaan werd. Omdat je maar 2 lagen kan maken in ATLAS en als je indexeert dan is dat al een extra laag. Of zie ik dat nu helemaal niet juist?
in Kwalitatief Onderzoek (OKO, PB16x2) door (240 punten)

1 Antwoord

0 leuk 0 niet-leuks
Hoi,

Let erop dat indexeren enkel de niet-inhoudelijke voorbereiding is voor het inhoudelijk coderen. Indexeren doe je om een overzicht over de transcripten/ data te krijgen. De structuur die ik hiervoor zou aanraden is een map waarin je alle index-codes zet en vervolgens één laag index-codes. Geef in de naam vd code ook duidelijk aan dat het een index-code is.

De index-codes zijn parallel aan de inhoudelijke codes. Dus als je klaar bent met indexeren maak je je mappen en code-structuur op basis van het codeboek en voeg je de inhoudelijke codes toe.

Hopelijk maakt dit het duidelijk.

Vriendelijke groet,

Julia
door (6.4k punten)
...