Dit is een site voor studenten van de Open Universiteit. Voordat je een vraag kunt stellen moet je even een account aanmaken (dit systeem is niet gekoppeld aan je OU studentnummer en wachtwoord).

Welkom bij het vraag- en antwoord systeem van de onderzoeks-practica van de studie psychologie bij de Open Universiteit.

Houd er, als je een vraag stelt, rekening mee dat je de richtlijnen volgt!

0 leuk 0 niet-leuks
Hi Julia,

Er is in onze whatsapp groep hier verwarring over of je nu voor de zelf gemaakte subcode wel of geen descriptie/instruction moet maken in bijvoorbeeld codeboek of bij comments in ATLAS? En of je überhaupt de subcode toevoegt bij codeboek? Wel codestructuur.

grt, Famke
gerelateerd aan een antwoord op: codeboek vraag mbt laatste laag toevoeging
in Kwalitatief Onderzoek (OKO, PB16x2) door (240 punten)

1 Antwoord

0 leuk 0 niet-leuks
Hoi Famke,

Nee, dat hoeft niet. We gaan ervan uit dat de codes die je aanmaakt de uitkomsten zijn van je onderzoek, je hoeft dus geen instructies te formuleren voor toekomstig onderzoek dat potentieel verder gaat met het codeboek (dit is wel 'best practice' voor kwalitatief onderzoek in bv een bachelorthesis).

Als je naar de beoordelingsrubric kijkt dan zie je dat dit ook niet wordt beoordeeld. Wat wel wordt beoordeeld is hoe goed je je beslissingen en de onderliggende redeneringen bijhoudt (in een onderzoeksdagboek of in aparte memo's). Beslissingen kunnen dan wel eventueel gaan over de inhoud van een bepaalde code.

Vriendelijke groet,

Julia
door (6.4k punten)
...