Dit is een site voor studenten van de Open Universiteit. Voordat je een vraag kunt stellen moet je even een account aanmaken (dit systeem is niet gekoppeld aan je OU studentnummer en wachtwoord).

Welkom bij het vraag- en antwoord systeem van de onderzoeks-practica van de studie psychologie bij de Open Universiteit.

Houd er, als je een vraag stelt, rekening mee dat je de richtlijnen volgt!

0 leuk 0 niet-leuks
Als onafhankelijke variabele heb ik 4 meetmomenten in de tijd die allen het gewicht van een respondent weergeven (het huidige gewicht en 3 meetmomenten van het gewicht in het verleden). Het huidige gewicht is het betrouwbaarste meetmoment en neem ik als baseline. Ik wil in SPSS alle meetmomenten samenvoegen tot één variabele om het concept gewichtstoename te meten.

Maar hoe doe ik dat concreet via compute variabele? Welke formule gebruik ik daarvoor? Of hebben jullie een duidelijke bron met informatie voor me waar dit goed wordt uitgelegd?
in Methodologie door (390 punten)

1 Antwoord

0 leuk 0 niet-leuks
Het ligt er natuurlijk aan wat je precies wilt doen/weten, maar ik zou denken als je 4 meetmomenten hebt en je wilt gewichtstoename weten dan doe je met compute meetmoment 4 - meetmoment 1`.
door (46.9k punten)
...