Dit is een site voor studenten van de Open Universiteit. Voordat je een vraag kunt stellen moet je even een account aanmaken (dit systeem is niet gekoppeld aan je OU studentnummer en wachtwoord).

Welkom bij het vraag- en antwoord systeem van de onderzoeks-practica van de studie psychologie bij de Open Universiteit.

Houd er, als je een vraag stelt, rekening mee dat je de richtlijnen volgt!

0 leuk 0 niet-leuks

Beste

Voor de eerste vraag van de oefencasus: wat zijn de beschrijvingsmaten en de verdelingsvormen van deze variabelen? Ik werk met jamovi. De figuren voor vraag 2 staan in de link.

vraag 1 Bij de 2de figuur in de correctiesleutel bij condition: frequencies, perc. total, perc. valid en cumulative. Bij mij worden deze gegevens niet verkregen via descriptives. Ik vroeg me ook af voor wat ik deze gegevens nodig zou kunnen hebben.

vraag 2 Ik krijg een andere Q-Qplot dan in de correctiesleutel van de opdracht. De eerste hieronder is deze van de cursus. Daaronder staat wat er bij mij uitkomt. Ik vraag me af wat er fout loopt. De histogrammen en de boxplots zijn wel in orde.

Hartelijk dank voor het antwoord!

https://onderzoeksvragen.ou.nl/?qa=blob&qa_blobid=5906993809156794914

in Inleiding Onderzoek (OIO, PB02x2; was Inleiding Data Analyse, IDA) door (470 punten)

1 Antwoord

0 leuk 0 niet-leuks
Beschrijvende statistieken zoals frequenties kunnen handig zijn om te weten hoe verschillende categorien per variabele er precies uit zien. In dit geval geeft het je informatie over de verschillende experimentele condities, namelijk dat elke conditie uit precies 96 personen bestaat.

De Q-Q plots worden in jamovi andersom geplot, dus de x en y as staan andersom dan in de output in de terugkoppeling die met R gemaakt is. Dit maakt verder niet uit, je kijkt bij een Q-Q plot of het mooi op de lijn ligt of er wat vanaf ligt, waarbij het niet uitmaakt of dat boven/onder of links/rechts is.
door (47.3k punten)
...