Dit is een site voor studenten van de Open Universiteit. Voordat je een vraag kunt stellen moet je even een account aanmaken (dit systeem is niet gekoppeld aan je OU studentnummer en wachtwoord).

Welkom bij het vraag- en antwoord systeem van de onderzoeks-practica van de studie psychologie bij de Open Universiteit.

Houd er, als je een vraag stelt, rekening mee dat je de richtlijnen volgt!

0 leuk 0 niet-leuks

In het voorbeeldverslag van opdracht 3 is het laatste onderwerp van het interview geïdentificeerd als thema, terwijl deze vraag de functie heeft 'Om het interview met een positief gevoel af te sluiten' en er geen relevantie meer is met de onderzoeksvraag. Er wordt ook geen link gelegd naar de onderzoeksvragen, bijvoorbeeld dat het onderwerp oppassen wel of niet voorkomt in dit antwoord.
Dat lijkt te wringen met het idee dat een thema gaat over uitspraken die van betekenis zijn voor de beantwoording van de onderzoeksvraag. Waarom is het toch juist om hier een thema van te maken?

in Kwalitatief Onderzoek (OKO, PB16x2) door (1.2k punten)

1 Antwoord

0 leuk 0 niet-leuks
Hoi,

Je hebt gelijk, de resultatensectie zou eigenlijk enkel resultaten moeten weergeven die relevant zijn voor het beantwoorden van de onderzoeksvraag.

In het voorbeeldverslag is de informatie op basis van overwegingen van volledigheid opgenomen. Echter is relevantie belangrijker dan volledigheid. Excuses dus voor de ontstane verwarring.

Vriendelijke groet,

Julia
door (6.4k punten)
Beste Julia, Betekent bovenstaand antwoord dat het ook niet in de codestructuur hoeft te worden opgenomen?
Hoi,

Je hoort eigenlijk alleen de onderdelen te coderen die ook inhoudelijk relevant zijn voor je vraagstelling. Die komen dan ook in je codestructuur terug.

Hartelijke groet,

Julia
...