Dit is een site voor studenten van de Open Universiteit. Voordat je een vraag kunt stellen moet je even een account aanmaken (dit systeem is niet gekoppeld aan je OU studentnummer en wachtwoord).

Welkom bij het vraag- en antwoord systeem van de onderzoeks-practica van de studie psychologie bij de Open Universiteit.

Houd er, als je een vraag stelt, rekening mee dat je de richtlijnen volgt!

0 leuk 0 niet-leuks
Hoi,

ik wil graag voor het gemak via de menu-structuur commando's uitvoeren in SPSS. Ik krijg wel de juiste informatie op mijn output te zien maar de commando's komen niet in mijn Syntax bestand te staan. Ik las online over de 'paste' functie maar ik kom er niet achter hoe deze werkt. Ik zie het staan bij het kiezen van de commando's en klik er op maar ik weet niet wat ik verder moet doen.

Ook las ik ergens dat er een 'Record Syntax' functie zou moeten zijn maar ook deze kan ik niet vinden. Kan iemand me uitleggen wat ik verkeerd doe? En waar ik de mist in ga?

Groetjes,

Seval Simsek
in Inleiding Onderzoek (OIO, PB02x2; was Inleiding Data Analyse, IDA) door (270 punten)

1 Antwoord

0 leuk 0 niet-leuks
Ik zag dat het in een ander (ouder) Syntax bestand terechtkwam. Is het de bedoeling dat we continu met 1 Syntax bestand werken? Of moet je gewoon op de juiste manier overschakelen naar een nieuw bestand? Hoe zit dit?
door (270 punten)
Als je via het menu een toets kiest en dan op paste klikt i.p.v. op ok dan wordt het commando in een syntax geplaatst. Als je er nog geen een open had wordt er automatisch een nieuwe gegeopend (behalve als je op een mac werkt volgens mij). Als je er al een open had, wordt het daarbij geplakt.

Je kunt zelf kiezen of je een grote syntax wil maken voor de hele cursus, of dat je het overzichtelijker vindt om bijv. een syntax per thema te maken. Je kunt zoveel syntaxen openen en opslaan als je wilt. Dat gaat precies hetzelfde als bij elk ander programma, dus links boven is er een Open tab en daar staat ergens open Syntax, dan kun je nog kiezen om een bestaande of een nieuwe te openen. De syntax die je open hebt is waar SPSS het standaard in zet.
...