Dit is een site voor studenten van de Open Universiteit. Voordat je een vraag kunt stellen moet je even een account aanmaken (dit systeem is niet gekoppeld aan je OU studentnummer en wachtwoord).

Welkom bij het vraag- en antwoord systeem van de onderzoeks-practica van de studie psychologie bij de Open Universiteit.

Houd er, als je een vraag stelt, rekening mee dat je de richtlijnen volgt!

0 leuk 0 niet-leuks
Zbereik (afhankelijke) modereert de relatie tussen leerdoeloriëntatie en bevlogenheid en modereert de relatie ts prestatiedoeloriëntatie en bevlogenheid. Ik heb heel het spss-boek (11.0 en 20) doorgenomen en vind het niet.

Dit is voor een onderzoekstage

met dank

Liesbeth
in Cross-sectioneel Onderzoek (OCO, PB08x2) door (220 punten)

1 Antwoord

1 leuk 0 niet-leuks
Dit wordt stap voor stap uitgelegd in het werkboek van Psychologisch Survey. Een afhankelijke variabele kan overigens niet modereren?
door (77.8k punten)

Beste,

idd Zbereik is niet een afhankelijke maar een onafhankelijke. Ik slaag er niet in mijn moderatie te visualiseren met

MRA - visualisatie van een interactie met dummy.sps  Ik kom telkens in een grafiek uit op een kolom links met bolletjes onder elkaar en een kolom rechts met bolletjes onder elkaar.

Met www. jeremydawson.co.uk/slopes.htm krijg ik een grafiek met twee snijdende lijnstukken die ik niet kan interpreteren en met woorden in de grafiek die ik niet kan verplaatsen.

?????

met dank en vriendelijke groet,

Liesbeth

 

Het klinkt alsof je de goede grafiek produceert met de syntax file - alleen moet je de bolletjes nog verbinden met lijntjes. Heb je het werkboek van Survey nog? Daar wordt dit uitgelegd. Zonee, ik leg het ook uit in de betreffende sessie voor Survey, zie http://oupsy.nl/op/ps (laatste filmpje).

Dag Gjalt-Jorn,

Ik keek naar de filmpjes en vond dan hoe ik een lijn in de grafiek kreeg. De layout moet ik nog aanpassen.

groet,

Liesbeth

feedback op mijn grafiek die ik maakte met  MRA - visualisatie van een interactie met dummy.sps : mijn grafiek is fout. Is dat omdat hier de dummy de moderator is.

ik heb: onafhankeijke dummy, een onafhankelijke interval niveau en een afhankelijke interval niveau. de onafhankelijke modereert de relatie tussen de dummy en de afhankelijke. Met MRA - visualisatie van een tweeweg-interactie krijg ik: een figuur met drie lijnen: +1SD, M, -1SD Hopelijk zit ik hiermee goed. Ik kan de grafiek hier niet plakken. 

Of moet ik het maken met  www. jeremydawson.co.uk/slopes.htm - twwe-weg binary moderator ?

dank je wel

Liesbeth

Hoe is je grafiek fout? Als je drie lijnen hebt, kan dat bijna alleen maar als je niet de syntax gebruikte waar je naar verwijst, maar die voor twee interval variabelen. Ik vermoed dat je dat dus fout hebt gedaan.
...