Dit is een site voor studenten van de Open Universiteit. Voordat je een vraag kunt stellen moet je even een account aanmaken (dit systeem is niet gekoppeld aan je OU studentnummer en wachtwoord).

Welkom bij het vraag- en antwoord systeem van de onderzoeks-practica van de studie psychologie bij de Open Universiteit.

Houd er, als je een vraag stelt, rekening mee dat je de richtlijnen volgt!

0 leuk 0 niet-leuks
Het is me even niet duidelijk wat nu bedoeld wordt door de docent met 'de verkregen selectie van transcript fragmenten'. Ik heb nu voor alle subthema's de quotations geëxporteerd, waarbij ook de descriptieve codes zichtbaar zijn en natuurlijk de identifiërs voor de respondenten. Want die heb ik geselecteerd en zijn relevant. Bovendien is anders niet te controleren of tekst juist is gecodeerd. Maar nu zie ik een vergelijkbare vraag uit 2020, waarin staat dat enkel de transcripten geplakt moeten worden.
Wat is nu de de bedoeling?
in Kwalitatief Onderzoek (OKO, PB16x2) door (670 punten)

1 Antwoord

0 leuk 0 niet-leuks
Hoi,

In deze versie van de cursus is het gewoon de bedoeling om de transcripten te plakken. Het wordt niet vereist dat je de codering meestuurt.

Hartelijke groet,

Julia
door (6.4k punten)

Bedankt! Dat is fijn. Alleen ben ik dan wel even benieuwd hoe onderstaand aspect beoordeeld wordt?
 

(Bijna) alle fragmenten zijn correct gecodeerd op een manier die door psychologische theorie toe te passen de  fragmenten interpreteert en zo helpt bij de beantwoording van de theoretische onderzoekvraag.
...