Dit is een site voor studenten van de Open Universiteit. Voordat je een vraag kunt stellen moet je even een account aanmaken (dit systeem is niet gekoppeld aan je OU studentnummer en wachtwoord).

Welkom bij het vraag- en antwoord systeem van de onderzoeks-practica van de studie psychologie bij de Open Universiteit.

Houd er, als je een vraag stelt, rekening mee dat je de richtlijnen volgt!

0 leuk 0 niet-leuks
In 5.2.5 (OCO) moeten 3 schalen geaggregeerd worden. Daarvoor moet één schaal (bestaand uit 6 items) gehercodeerd worden. Er zijn voor de items van deze schaal verschillende bereiken ('values'). Van ubos4, ubos6 en ubos9 (allemaal onderdeel van Zelfbekwaamheid) loopt de schaal van 1-5, voor alle andere schalen van 1-7. Hoe kan ik dan überhaupt het gemiddelde van UBOS_Zelfbekwaamheid uitrekenen? En hoe kan ik dit dan hercoderen?
in Cross-sectioneel Onderzoek (OCO, PB08x2) door (200 punten)

1 Antwoord

0 leuk 0 niet-leuks
De schalen van UBOS_Zelfbekwaamheid lopen in alle gevallen vanaf 1 t/m 7. Het kan voorkomen dat er binnen de steekproef geen deelnemers zijn die 6 of 7 hebben geantwoord, in dat geval krijg je een steekproefmaximum te zien van 5. Maar ze hadden wel 6 of 7 kúnnen antwoorden, en het is juist informatief om te zien dat ze niet zo extreem scoren. Hoe je het gemiddelde van deze schaal kan berekenen en hoe je deze schaal kan hercoderen, staat als het goed is aangegeven op youlearn.
door (3.5k punten)
bewerkt door
...