Dit is een site voor studenten van de Open Universiteit. Voordat je een vraag kunt stellen moet je even een account aanmaken (dit systeem is niet gekoppeld aan je OU studentnummer en wachtwoord).

Welkom bij het vraag- en antwoord systeem van de onderzoeks-practica van de studie psychologie bij de Open Universiteit.

Houd er, als je een vraag stelt, rekening mee dat je de richtlijnen volgt!

0 leuk 0 niet-leuks
Wat houdt de 'dif' hier in? En waarom gebruiken we deze variabelen en niet t0_worksat of t1_worksat? Ik kon geen uitleg vinden over de inhoud van deze variabele, klopt dit?

Groetjes,

Seval Simsek
in Inleiding Onderzoek (OIO, PB02x2; was Inleiding Data Analyse, IDA) door (270 punten)

1 Antwoord

0 leuk 0 niet-leuks
In de cursusomgeving vindt je een pagina genaamd Casussen, daarin staat voor elk gebruikt databestand aangegeven welke variabelen in het databestand aanwezig zijn en wat die precies inhouden.

Dif is een afkorting voor difference, het is dus de verschilscore van de score op t0 en t1. Als je wilt weten wat het effect in een onderzoek is kan het handig zijn om te controleren voor de score van mensen op de voormeting. Je wilt tenslotte niet per se weten hoe deelnemrs score na een interventie, maar meer hoeveel ze op een bepaalde maat veranderd zijn.
door (49.7k punten)
...