Dit is een site voor studenten van de Open Universiteit. Voordat je een vraag kunt stellen moet je even een account aanmaken (dit systeem is niet gekoppeld aan je OU studentnummer en wachtwoord).

Welkom bij het vraag- en antwoord systeem van de onderzoeks-practica van de studie psychologie bij de Open Universiteit.

Houd er, als je een vraag stelt, rekening mee dat je de richtlijnen volgt!

0 leuk 0 niet-leuks

Hallo Bram of Gjalt-Jorn,
In mijn zoektocht (in dit geval op internet) naar achtergrondinformatie kwam ik een document tegen wat ik eventueel op wil nemen in mijn literatuurlijst, maar hoe classificeer ik dit? In Zotero moet je aangeven of iets een artikel is in een tijdschrift enz. Ik zou het nu wegzetten als 'document', klopt dat?
Het gaat om de 'Literatuur- en expertstudie naar de rol van ouders bij de preventie van middelengebruik en ander risicogedrag van uitgaande jeugd van 16 jaar en ouder' uitgevoerd door het Trimbosinstituut en Stivoro, in opdracht van ZonMW. 
Dezelfde vraag geldt eigenlijk voor dit rapport van de Nationale Hoorstichting: Gehoorschade bij middelbare scholieren
Ik hoor het graag.

Hartelijke groeten, Mariska

in Cross-sectioneel Onderzoek (OCO, PB08x2) door (200 punten)
bewerkt door

1 Antwoord

0 leuk 0 niet-leuks

Het is in Zotero inderdaad niet altijd duidelijk welk 'item type' precies waarvoor staat. Dit overzicht kan hierbij wel handig zijn als naslagwerk (in het Engels, ook met Engelse namen voor de item-types.

De voorbeelden die je noemt zou ik zelf als Rapport classificeren.

door (3.5k punten)
...