Dit is een site voor studenten van de Open Universiteit. Voordat je een vraag kunt stellen moet je even een account aanmaken (dit systeem is niet gekoppeld aan je OU studentnummer en wachtwoord).

Welkom bij het vraag- en antwoord systeem van de onderzoeks-practica van de studie psychologie bij de Open Universiteit.

Houd er, als je een vraag stelt, rekening mee dat je de richtlijnen volgt!

0 leuk 0 niet-leuks
7.2.6  

Waar kan dit afgelezen worden?
in Inleiding Onderzoek (OIO, PB02x2; was Inleiding Data Analyse, IDA) door (140 punten)

1 Antwoord

0 leuk 0 niet-leuks
In de terugkoppeling van deze opdracht wordt aangegeven waaruit je dit kunt opmaken. Allereerst zie je aan het plaatje dat de lijn naar beneden loopt, dus hoe hoger het opleidingsniveau, hoe minder invenstering. De significante F-test geeft aan dat er inderdaad een verschil een effect is voor opleidingsniveau. Tenslotte kun je aan de posthoc toetsen zien welke groepen precies van elkaar verschillen (allemaal).

Los van de output die in de terugkoppeling te zien is kun je dit ook afleiden uit de descriptives die de gemiddelde inverstering per opleidingsniveau weergeven. Of uit de verschilscore bij de posthoc testen. Als je groep 2 en 3 vergelijkt en het is een positieve score dan scoort groep 2 hoger, is het een negatieve score dan scoort groep 3 hoger.
door (44.6k punten)
...