Dit is een site voor studenten van de Open Universiteit. Voordat je een vraag kunt stellen moet je even een account aanmaken (dit systeem is niet gekoppeld aan je OU studentnummer en wachtwoord).

Welkom bij het vraag- en antwoord systeem van de onderzoeks-practica van de studie psychologie bij de Open Universiteit.

Houd er, als je een vraag stelt, rekening mee dat je de richtlijnen volgt!

0 leuk 0 niet-leuks

Ik heb een vraag over 4.1.1 en 4.1.2 in de cursus Experimenteel onderzoek. Je moet hier sportscore1 of sportscore 2 vergelijken tussen de verschillende (3) groepen voorlichting. Hiervoor heb ik One-way ANOVA gebruikt en ook Levene's toets voor de homogeniteit van significanties. Maar in de uitleg van het antwoord komt Levene's helemaal niet ter sprake terwijl deze wel significant is. Ook wordt er geen gebruik gemaakt van de Welch F-toets. Ik dacht dat dit bij een significante Levene's wel moet en waarom dit dan niet gedaan wordt begrijp ik niet helemaal.  

En waarom wordt er in de syntax gekozen voor univariate analyse ipv One-Way ANOVA? 

in Experimenteel Onderzoek (OEO, PB04x2) door (140 punten)
bewerkt door

1 Antwoord

0 leuk 0 niet-leuks
De cursus is aan een update toe. Inmiddels is het ook bij anova's gewoon om de Welch (of Brown-Forsythe) F-toets te gebruiken. Het is gelukkig alleen een issue bij one-way anova's: bij factoriele of herhaalde metingen an(c)ova's is er geen Welch correctie mogelijk.

Als je hier gekozen hebt voor Welch dan heb je het helemaal correct gedaan, en ben je meer up-to-date dan de opdracht
door (63.5k punten)
...