Dit is een site voor studenten van de Open Universiteit. Voordat je een vraag kunt stellen moet je even een account aanmaken (dit systeem is niet gekoppeld aan je OU studentnummer en wachtwoord).

Welkom bij het vraag- en antwoord systeem van de onderzoeks-practica van de studie psychologie bij de Open Universiteit.

Houd er, als je een vraag stelt, rekening mee dat je de richtlijnen volgt!

0 leuk 0 niet-leuks
Dag heer, mevrouw,

In parameter estimates in SPSS bij de tentamenopdracht Experimenteel Onderzoek - bij gebruik van repeated measures met ANCOVA- krijg ik in die tabel 0 (redundancy) te zien bij een aantal categorieen. De uitkomst die in deze categorieen zichtbaar zou moeten zijn heb ik nodig voor het verslag. Als ik de covariant weghaal dan blijft het probleem bestaan.

Hoe kan ik dat oplossen, zodat de redundancy weggaat en SPSS wel getallen weergeeft bij deze categorieen?

Onderaan de betreffende tabel staat als uitleg: This parameter is set to zero because it is redundant.
in Experimenteel Onderzoek (OEO, PB04x2) door (120 punten)

1 Antwoord

0 leuk 0 niet-leuks
Deze redundancy betekent waarschijnlijk dat er dummy-variabelen worden aangemaakt, dus dat je een categorische variabele hebt gekozen als covariaat. Dat zou ik sowieso niet doen tenzij je een zeer goede reden daartoe hebt.

Dat het probleem blijft bestaan als je een covariaat weghaalt is dan wel vreemd, maar als je een model zonder covariates hebt dan heb je ook geen parameter estimates nodig. Ik neem aan dat je dan redundancies houdt in je onafhankelijke variabelen, en dan met name in de interactie-effecten.
door (63.5k punten)
...