Dit is een site voor studenten van de Open Universiteit. Voordat je een vraag kunt stellen moet je even een account aanmaken (dit systeem is niet gekoppeld aan je OU studentnummer en wachtwoord).

Welkom bij het vraag- en antwoord systeem van de onderzoeks-practica van de studie psychologie bij de Open Universiteit.

Houd er, als je een vraag stelt, rekening mee dat je de richtlijnen volgt!

0 leuk 0 niet-leuks

hallo,

In studietaak 6.2. wordt er gesproken over 'registered reports'.

In de alinea eronder staat: "Om die redenen worden de deelnemers in dit verslag beschreven in de resultatensectie, zodat alle resultaten (alles dat pas bekend is nadat naar de data is gekeken) in de resultatensectie staan, en niet een deel al in de methodesectie."

Onderstreepte woorden (dit verslag): wordt hiermee bedoeld 

  • een registered report, waarin een harde knip tussen inleiding-methode en resultaten/discussie?
  • of wordt het verslag voor de eindopdracht bedoeld?
Dit is voor mij niet geheeld duidelijk.
Wat hogerop in deze studietaak wordt gesproken over mensen "die juist affiniteit met het onderwerp hebben omdat ze al gehoorbescherming hebben opgelopen." --> zou het kunnen dat het eerder over mensen gaat die affiniteit met het onderwerp hebben omdat ze al gehoorbeschadiging hebben opgelopen?
Verder gewoon ter info: in deze studietaak her en der een aantal woorden teveel of te weinig of verkeerde vervoeging of fout geschreven.
Uitkijkende naar uw verder bericht,
Veel dank en vriendelijke groet,
Bea
in Cross-sectioneel Onderzoek (OCO, PB08x2) door (960 punten)

1 Antwoord

0 leuk 0 niet-leuks
Beste Bea,
Dank voor je nauwkeurige lezing. De knip betreft hier de eindopdracht, maar ik kan je verwarring goed begrijpen, want we maken immers geen gebruik van een registered report maar van een preregistratie. Dus in de eindopdracht de deelnemers pas beschrijven bij de resultaten.
Je vraag omtrent affiniteit met het onderwerp snap ik niet helemaal. In de tekst wordt aangeduid dat mensen die gehoorbeschadiging hebben opgelopen juist een vragenlijst over dit onderwerp zullen invullen en dus vaker dan anderen in de data vertegenwoordigd zullen zijn.
Hartelijke groet, Piet
door (3.6k punten)
Beste Piet,

Dank voor je bericht!

Dat is het hem nu net: mensen die gehoorbeschadiging hebben opgelopen zullen inderdaad vaker deze vragenlijst invullen.

Maar dat is niet wat op YouLearn staat: er staat niet het woord "gehoorbeschadiging", wel het woord "gehoorbescherming".

Daarmee dat ik me afvroeg of het wel klopt wat er staat.

Vriendelijke groet,

Bea
Je hebt helemaal gelijk! Ik maak er een issue over aan ter verandering van de tekst. Dank! Groet, Piet
...