Dit is een site voor studenten van de Open Universiteit. Voordat je een vraag kunt stellen moet je even een account aanmaken (dit systeem is niet gekoppeld aan je OU studentnummer en wachtwoord).

Welkom bij het vraag- en antwoord systeem van de onderzoeks-practica van de studie psychologie bij de Open Universiteit.

Houd er, als je een vraag stelt, rekening mee dat je de richtlijnen volgt!

0 leuk 0 niet-leuks

Goedemorgen

Ik heb altijd met Jamovi gewerkt en ben nu voor de eerste keer bezig in SPSS. Bij opdracht 2.2 van Longitudinaal staat onderstaande:

Om dit moderatiemodel te toetsen moeten we de interactie term tussen sekse en salaris toevoegen aan het model. We kunnen dit doen door de interactieterm Salaris*Sekse te berekenen (met bijvoorbeeld de naam Sal_Sek). Deze term wordt vervolgens aan het regressiemodel toegevoegd bij “METHOD = ENTER Salaris Sekse Sal_Sek”. Dit geeft de volgende resultaten, zie tabel 5.

Wat moet ik precies doen om de resultaten van tabel 5 te krijgen? Ik begrijp niet goed hoe je de interactieterm Salaris*Sekse moet berekenen.

Alvast bedankt.

Mvg Sanne

in Longitudinaal Onderzoek (PB17x2) door (710 punten)

1 Antwoord

0 leuk 0 niet-leuks

Dag gaat via COMPUTE. 

COMPUTE Sal_SekSalaris*Sekse. 

MvG, Rolf 

door (13.1k punten)

Dag Rolf

Ik denk dat ik het allemaal te simpel bekijk omdat Javovi zo gebruiksvriendelijk was. Als ik ingeef wat jij doorgaf, krijg ik geen output. Er komt wel een rood pijltje.

Zie mijn input.

Mvg

Sanne

Stuur je syntax maar op naar mij Rolf.vanGeel@ou.nl, dan kan ik meekijken.

MvG, Rolf
...