Dit is een site voor studenten van de Open Universiteit. Voordat je een vraag kunt stellen moet je even een account aanmaken (dit systeem is niet gekoppeld aan je OU studentnummer en wachtwoord).

Welkom bij het vraag- en antwoord systeem van de onderzoeks-practica van de studie psychologie bij de Open Universiteit.

Houd er, als je een vraag stelt, rekening mee dat je de richtlijnen volgt!

0 leuk 0 niet-leuks
Ik wil graag bekijken of er een samenhang is tussen adhd en ongevoeligheidstrekken door een onafhankelijke t-toets. Daarbij kijk ik naar of er bij de adhd groep meer cu traits komen kijken dan bij de niet adhd groep. Ik wil daarnaast kijken of executieve functies een modererend effect hebben op de samenhang

De adhd diagnose wordt gesteld aan de hand van een dossier dus wilde ik deze omzetten naar een interval meetniveau; 0= geen adhd of 1= wel adhd
Ongevoeligheidstrekken worden gemeten aan de hand van een vragenlijst.

De executieve functies worden apart per test gemeten, op welke manier kan ik de losse executieve functies als modererende factoren op de samenhang toetsen?
in Methode door (120 punten)

1 Antwoord

0 leuk 0 niet-leuks
Als je een dichotome categorische variabele wilt vergelijken op een continue uitkomstmaat kun je hiervoor inderdaad een onafhankelijke t-test gebruiken. Echter heb je ook een moderatie hypothese die een andere statistische toets vergt.

Moderatie toon je doorgaans aan met een interactie-effect. Als je moderator categorisch is kun je dit toetsen met variantie-analyse, is je moderator continue dan toets je dit met regressie-analyse.
door (49.7k punten)
...