Dit is een site voor studenten van de Open Universiteit. Voordat je een vraag kunt stellen moet je even een account aanmaken (dit systeem is niet gekoppeld aan je OU studentnummer en wachtwoord).

Welkom bij het vraag- en antwoord systeem van de onderzoeks-practica van de studie psychologie bij de Open Universiteit.

Houd er, als je een vraag stelt, rekening mee dat je de richtlijnen volgt!

0 leuk 0 niet-leuks
Voor mijn onderzoek wil ik in limesurvey dat een participant scenario 1 te lezen krijgt, of scenario 2. Door een verborgen vraag met functie {rand(1,2)} genereerd hij nu netjes een nummer voor elke participant. Maar de conditie die hier vervolgens op is ingesteld (als rand resulteert in 1 dan scenario 1 laten zien, en als rand resulteert in 2 dan dus scenario 2 laten zien) is niet consistent.

Met andere woorden: onafhankelijk van het resultaat van rand komt of scenario 1 of scenario 2 tevoorschijn. Met als gevolg dat ik niet meer kan traceren of de participant scenario 1 of 2 heeft gezien. Hoe los ik dat op?

Daarbij is het resultaat van rand ongelijk verdeeld, maar komen de scenario's wel even vaak te voor schijn bij meerdere invoer. Op een of andere manier moet ik in kunnen bouwen dat ik kan achterhalen welk scenario een participant heeft beantwoord.
Gesloten met het bericht: ipv groep voor groep omgezet naar vraag voor vraag, probleem opgelost
in Online vragenlijsten door (120 punten)
gesloten door
...