Dit is een site voor studenten van de Open Universiteit. Voordat je een vraag kunt stellen moet je even een account aanmaken (dit systeem is niet gekoppeld aan je OU studentnummer en wachtwoord).

Welkom bij het vraag- en antwoord systeem van de onderzoeks-practica van de studie psychologie bij de Open Universiteit.

Houd er, als je een vraag stelt, rekening mee dat je de richtlijnen volgt!

0 leuk 0 niet-leuks
Waarom moet je voor het berekenen van r de waarden van de t-test en bijbehorende dF gebruiken die horen bij 'assume equal variances', terwijl Field aangeeft dat je uit moet gaan van ongelijke varianties, waarom zou je die waarden dan niet gebruiken voor de formule om effectgrootte r te berekenen?
in Experimenteel Onderzoek (OEO, PB04x2) door (220 punten)

1 Antwoord

0 leuk 0 niet-leuks
Dit zou dan een verouderde terugkoppeling zijn. Inderdaad: equal variances not assumed is de norm nu. Mail de examinator met de opdracht waar de fout in staat, zodat deze kan worden aangepast
door (63.5k punten)
Bedankt voor uw reactie! Het gaat alleen niet om een opdracht maar om Field zelf (5th edition); op blz. 568 berekent hij r met de waarden die horen bij equal variances, terwijl hij daarvoor had aangeven dat je daar niet vanuit moet gaan.
hier is weinig aan te doen; het heeft te maken met de onderliggende assumpties van r. De cohen's d staat wel het gebruik van verschillende varianties toe.
...