Dit is een site voor studenten van de Open Universiteit. Voordat je een vraag kunt stellen moet je even een account aanmaken (dit systeem is niet gekoppeld aan je OU studentnummer en wachtwoord).

Welkom bij het vraag- en antwoord systeem van de onderzoeks-practica van de studie psychologie bij de Open Universiteit.

Houd er, als je een vraag stelt, rekening mee dat je de richtlijnen volgt!

0 leuk 0 niet-leuks

Hallo : dit vind ik in mijn pdf vd cursus: 

19.12.4 Voorspellingen doen 

Aan de hand van de regressievergelijking (zie vergelijking (19.9)) kunnen we nu ook voorspellingen doen. Die voorspellingen worden weergegeven door de regressielijn. Dat wil zeggen, de punten op de regressielijn geven aan welk gemiddeld schoolcijfer voorspeld wordt op basis van de score op de intelligentietest (IQ). Voor iemand met een IQ van bijvoorbeeld 108, wordt de voorspelling voor het gemiddelde schoolcijfer: $ -1.58 + 0.07 108 = 5.98 $ (rekenend met afgeronde regressiecoëfficiënten).

ik weet niet daarvoor het dollarteken staat. Wat nog merkwaardiger is, is dat bij de huidige versie van de cursus (die ik nu online kan raadplegen) de 108 weggelaten is. Waarom?

Hartelijke dank

Annie

in Inleiding Onderzoek (OIO, PB02x2; was Inleiding Data Analyse, IDA) door (120 punten)

1 Antwoord

0 leuk 0 niet-leuks
Als we het boek maken wordt er bepaalde code voor opmaak toegevoegd. Een van die dingen is het gebruik van dollar tekens om te zorgen dat getallen en formules in bold worden weergegeven. Als dat niet helemaal correct wordt gedaan verschijnen die dollartekens in de uiteindelijke versie. Die fout is in de huidige online versie geprobeerd te corrigeren, maar daarbij is helaas weer een deel weggevallen.

In kwartiel 4 komt er een nieuwe online versie uit van het boek en daar is het wel correct, het moet dus zijn: -1.58 + 0.07*108 = 5.98.
door (49.7k punten)
Dank je wel voor het antwoord

Annie
...