Dit is een site voor studenten van de Open Universiteit. Voordat je een vraag kunt stellen moet je even een account aanmaken (dit systeem is niet gekoppeld aan je OU studentnummer en wachtwoord).

Welkom bij het vraag- en antwoord systeem van de onderzoeks-practica van de studie psychologie bij de Open Universiteit.

Houd er, als je een vraag stelt, rekening mee dat je de richtlijnen volgt!

0 leuk 0 niet-leuks
Ik heb een cognitief interview afgenomen over een instrument dat self-efficacy meet. Uit het gesprekje achteraf kwam nieuwe informatie naar voren over de antwoorden van de deelnemer tijdens het cognitieve interview. Deze gaf namelijk tijdens het interview aan uitstekend om te kunnen gaan met problemen. De deelnemer dacht daarbij steeds aan praktische en computergerelateerde problemen. In het nagesprek vertelde deze persoon bij het studeren tegen veel problemen aan te lopen waar de persoon weinig raad mee wist.

Kan ik deze informatie, verkregen ná het interview, verwerken in de resultaten van dit mini-onderzoekje? En duidt dit erop dat ik tijdens het interview niet voldoende heb doorgevraagd?
in Kwalitatief Onderzoek (OKO, PB16x2) door (1.2k punten)

1 Antwoord

0 leuk 0 niet-leuks
Hoi,

Je kunt dit uiteraard nog verwerken in de bespreking van je resultaten. Eventueel was je hier tijdens het interview achter gekomen als je had doorgevraagd over wat je deelnemer verstaat onder 'problemen'.

Vriendelijke groet,

Julia Fischmann
door (6.4k punten)

Bedankt! 

Is het mogelijk ook nog even naar deze vraag te kijken:

Pep-R score als Excel-bestand inleveren?

...