Dit is een site voor studenten van de Open Universiteit. Voordat je een vraag kunt stellen moet je even een account aanmaken (dit systeem is niet gekoppeld aan je OU studentnummer en wachtwoord).

Welkom bij het vraag- en antwoord systeem van de onderzoeks-practica van de studie psychologie bij de Open Universiteit.

Houd er, als je een vraag stelt, rekening mee dat je de richtlijnen volgt!

0 leuk 0 niet-leuks

Hoi hoi,

Als ik de syntax-regel uit de Opdracht 3.3.3. terugkoppeling kopieer, begrijp ik niet hoe ik bij de informatie uitkom die in de terugkoppeling is beschreven.

Dit is de Syntax-regel die er staat:

PROCESS vars=CG DR NAff CYNIS Leeftijd Sekse/ y = CG / x =DR / m=NAff CYNIS/ model=4.

Dit staat in de terugkoppeling:

Het model verklaart in totaal 48% van de variantie in CG. - Dat is het getal onder Model Summary R-qs, toch?

De regressie coëfficiënt voor het totale effect van DR op CG is b = -.75 (SE = 0.07, t = -11.63, p = 0.00). - Waar kan ik dat aflezen in de uitkomsten uit SPSS?

Negatief Affect is een mediator van dit verband met een indirect effect z = -0.29(95% CI = -0.39, -0.20), evenals Cynisme, z = -0.33 (95% CI = -0.56, -0.14). Het totale indirecte effect komt daardoor op z = -0.63 (95% CI = -0.83, -0.44). - Onder Indirect Effect of X on Y, kan ik de effecten terugvinden, maar de CI's zijn bij mij anders. Kan dit kloppen?

Het directe effect van DR op CG is b = -.13 (SE =0.10, t = -1.25, p = 0.21 - Deze informatie vind ik wel en ik snap dus ook waar de informatie onderin het schema vandaan komt.

Alvast bedankt voor de hulp!

in Longitudinaal Onderzoek (PB17x2) door (230 punten)

1 Antwoord

0 leuk 0 niet-leuks

RvG: 1e vraag: Dit gaat over de enkelvoudige regressie, check zelf.  

Onder Indirect Effect of X on Y, kan ik de effecten terugvinden, maar de CI's zijn bij mij anders. Kan dit kloppen?

RvG: Vanwege het bootstrapping zijn de CI's telkens ietsjes anders. Hierbij worden namelijk willekeurige steekproeven getrokken (met teruglegging), waardoor het ieder keer iets anders uitpakt. Het zal altijd wel ongeveer op hetzelfde uitkomen. 

MvG, Rolf 

door (13.0k punten)
...