Dit is een site voor studenten van de Open Universiteit. Voordat je een vraag kunt stellen moet je even een account aanmaken (dit systeem is niet gekoppeld aan je OU studentnummer en wachtwoord).

Welkom bij het vraag- en antwoord systeem van de onderzoeks-practica van de studie psychologie bij de Open Universiteit.

Houd er, als je een vraag stelt, rekening mee dat je de richtlijnen volgt!

0 leuk 0 niet-leuks
Omdat ik veel missende data heb per deelnemer verschilt bij elke analyse het aantal data dat ik heb.

Kan iemand mij vertellen hoe ik in Jamovi kan zien hoeveel data is gebruikt bij een item-analyse en regressie analyse? Ik zie nergens iets waar ik dit kan kiezen..

Alvast bedankt voor het antwoorden!
in Cross-sectioneel Onderzoek (OCO, PB08x2) door (190 punten)

1 Antwoord

0 leuk 0 niet-leuks
Het klopt dat jamovi niet standaard de N of n rapporteert. Dit is een bekende issue, waarvan één van de ontwerpers al in 2020 aangaf er mee aan de slag te gaan. Voor zover ik kan ontdekken, is dit nog niet gebeurd. Hoe ik dit zelf oplos is dat ik de descriptives voor de variabelen die je in je analyses includeert opvraag. Jamovi hanteert standaard een listwise deletion, dat betekent, dat indien een respondent maar slechts één ontbrekende waarde heeft voor een variabele (en de rest wél heeft ingevuld), deze respondent in totaliteit niet wordt meegenomen in de analyses. Het houdt dus automatisch in dat je N of n (sample size) net zo groot is als de N voor de variabele met de meeste missende waarden.
door (580 punten)
...