Dit is een site voor studenten van de Open Universiteit. Voordat je een vraag kunt stellen moet je even een account aanmaken (dit systeem is niet gekoppeld aan je OU studentnummer en wachtwoord).

Welkom bij het vraag- en antwoord systeem van de onderzoeks-practica van de studie psychologie bij de Open Universiteit.

Houd er, als je een vraag stelt, rekening mee dat je de richtlijnen volgt!

0 leuk 0 niet-leuks

Ha,

Dit gaat over de eindopracht drugs XTC.

Zie onderstaande afbeelding. Ik wil een scatterplot  maken met een geaggegreerde variabele van het gemiddelde van meerdere items (verwachte gevolgen van attitude). Als bivariate analyse wil ik controleren of verband lineair is maar ik doe iets verkeerd. Ik zou het moeten weten maar kom er even niet uit. 

Daarnaast heb ik ook geen idee welk  item nu echt het doel gedrag meet. Is dat intentie_want, intentie_expectation of intentie_intentie. Wordt echt nergens goed vertelt en wil niet op zn foutje falen. 

image

in Cross-sectioneel Onderzoek (OCO, PB08x2) door (190 punten)

1 Antwoord

0 leuk 0 niet-leuks
Dag Mechteld,

Het is een beetje lastig te zeggen wat er niet goed gaat. Je gebruikt jamovi als ik het goed heb? Dan kun je links bovenaan onder 'Exploration' kiezen voor 'scatterplot' en dan in het boxje dat verschijnt aangeven welke variabele je op de x-as en welke op de y-as geplaatst wilt hebben. Nadat je die hebt aangeklikt, verschijnt rechts vanzelf de scatterplot.

Wat betreft de intentie: deze wordt gemeten met een aantal items, het is aan jou om te beslissen welke je gebruikt, mits je dit maar goed onderbouwt. Je kunt dus voor de intentie kijken of er op grond van de inhoud van die items een goede reden is om een schaal te vormen, en als je dit vindt en kunt onderbouwen, dan kun je met een factoranalyse/item analyse kijken hoe die items zich tot elkaar verhouden.

Vriendelijke groet,

Mira Duif
door (580 punten)
...