Dit is een site voor studenten van de Open Universiteit. Voordat je een vraag kunt stellen moet je even een account aanmaken (dit systeem is niet gekoppeld aan je OU studentnummer en wachtwoord).

Welkom bij het vraag- en antwoord systeem van de onderzoeks-practica van de studie psychologie bij de Open Universiteit.

Houd er, als je een vraag stelt, rekening mee dat je de richtlijnen volgt!

0 leuk 0 niet-leuks

Beste mevrouw/meneer,

Bij het maken van de opdrachten 5.4.5 en 5.4.8 van thema 5 van de cursus inleiding wetenschappelijk onderzoek krijg ik niet de juiste output voor de regressieanalyse in SPSS.

Mijn output ziet er namelijk heel anders uit dan de output in de uitwerking. 

Ik gebruik de volgende stappen om een regressieanalyse op te vragen:

Analyze -> regression -> linear-> vervolgens vink ik onafhankelijke en de afhankelijk variabele aan -> waarna ik onder de knop statistics, ''confidence intervals'' en ''descriptives aanvink''.

Weet u waar dit aan kan liggen? Hopelijk kunt u mij helpen.

Met vriendelijke groeten,

Lieke Akkermans

in Inleiding Onderzoek (OIO, PB02x2; was Inleiding Data Analyse, IDA) door (180 punten)

1 Antwoord

0 leuk 0 niet-leuks
De output ziet er anders uit afhankelijk van welk software pakket je gebruikt. Alle output in de cursus is gemaakt in R, dat ziet er niet alleen anders uit dan in SPSSS maar geeft ook vaak andere uitkomstmaten. De hoofdmaten zoals het model, de R kwadraat en de B of beta per predictor en de significantie zou overal hetzelfde moeten zijn.

Je voert de analyses correct uit, dus als de belangrijkste getallen overeenkomen dat heb je het juist gedaan.
door (44.6k punten)
...