Dit is een site voor studenten van de Open Universiteit. Voordat je een vraag kunt stellen moet je even een account aanmaken (dit systeem is niet gekoppeld aan je OU studentnummer en wachtwoord).

Welkom bij het vraag- en antwoord systeem van de onderzoeks-practica van de studie psychologie bij de Open Universiteit.

Houd er, als je een vraag stelt, rekening mee dat je de richtlijnen volgt!

0 leuk 0 niet-leuks
Wat nou als een negatieve samenhang gunstig is bijvoorbeeld tussen een interventie en angst, en een interactie tussen een derde variabele en de interventie, om gunstig uit te pakken als het ware moet zorgen voor een versterking van de negatieve samenhang. Mag er dan ook gesproken worden van een versterking (X hangt negatief samen met Y, Z “versterkt” deze samenhang), of heet dit dan toch demping (en is er dan eigenlijk sprake van een negatieve moderatie, die dus eigenlijk gunstig is, of niet?
in Methodologie door (4.1k punten)

2 Antwoorden

0 leuk 0 niet-leuks
 
Beste antwoord
Het maakt niet uit wat de richting van het effect is, alleen of de moderator het effect sterker of zwakker maakt. Dus als een negatief effect sterker wordt door een moderator is het nog steeds versterken, maar dan versterker dan het negatieve effect, en andersom.
door (47.3k punten)
geselecteerd door
...