Dit is een site voor studenten van de Open Universiteit. Voordat je een vraag kunt stellen moet je even een account aanmaken (dit systeem is niet gekoppeld aan je OU studentnummer en wachtwoord).

Welkom bij het vraag- en antwoord systeem van de onderzoeks-practica van de studie psychologie bij de Open Universiteit.

Houd er, als je een vraag stelt, rekening mee dat je de richtlijnen volgt!

0 leuk 0 niet-leuks
  • In welke sectie vermeld je hoe je de data zult aggregeren per construct: sectie procedure of sectie datascreening of nog ergens anders?
  • Moet in een tabel met regressiecoëfficiënten en F-toets ook het aantal vrijheidsgraden (dfM en dfR) opgenomen worden of is het voldoende dat het aantal deelnemers vermeld staat en het aantal voorspellers af te leiden is uit de tabel?
  • Moeten tabellen die in de doorlopende tekst van het verslag gerapporteerd worden, nogmaals opgenomen worden als appendix?
  • Is het de bedoeling om de homoscedasticiteit bij een multipele lineaire regressieanalyse na te gaan met een residuele P-plot?
  • Alvast bedankt voor de verduidelijking.
in Cross-sectioneel Onderzoek (OCO, PB08x2) door (240 punten)

1 Antwoord

0 leuk 0 niet-leuks
Als je wilt vermelden hoe je iets 'zult' doen, dan hoort dit in de methodesectie bij het analyseplan. De aggregaten gebruik je voor het beantwoorden van je onderzoeksvraag of hypothese, maar je dient deze wel eerst te screenen. De aggregaten komen tot stand op basis van beslissingen die je hebt genomen op basis van je factor- en betrouwbaarheidsanalyse, je kunt dus in principe deze sectie eindigen met te benoemen dat je op basis van die analyses schalen zult vormen met de items die aan .....voldoen. Je zou dit echter ook kunnen benoemen aan het begin van het plan voor de datascreening.

Normaliter benoem je inderdaad het aantal vrijheidsgraden in een regressie output, raadpleeg hiervoor de APA richtlijnen.

Tabellen die al in de lopende tekst van een verslag staan, hoef je niet apart nog op te nemen in de appendix.

De homoskedasticiteit kun je checken door de gestandaardiseerde residuen te plotten tegen ongestandaardiseerde voorspelde waardes.
door (580 punten)
bewerkt door
...