Dit is een site voor studenten van de Open Universiteit. Voordat je een vraag kunt stellen moet je even een account aanmaken (dit systeem is niet gekoppeld aan je OU studentnummer en wachtwoord).

Welkom bij het vraag- en antwoord systeem van de onderzoeks-practica van de studie psychologie bij de Open Universiteit.

Houd er, als je een vraag stelt, rekening mee dat je de richtlijnen volgt!

0 leuk 0 niet-leuks
Ik ben bezig met de eindopdracht van Crossectioneel. Mijn onderzoeksvraag heeft betrekking op de invloed van verwachtingen en evaluaties op de intentie om hoog-gedoseerde ecstasy te gebruiken. In mijn analyseplan staat dat ik bij de EFA 2 factoren zou gebruiken, omdat dit te verwachten is volgens de RAA theorie.

Echter bij het uitvoeren van deze Analyse laden de items niet zoals verwacht op de factoren. Ik heb daarom de EFA nogmaals uitgevoerd maar dan gebaseerd op eigenwaarde. Hieruit komen 4 factoren. De items over verwachtingen laden op factor 1 en 3 en de items over evaluaties laden op factor 2 en 4. Ik kan inhoudelijk echter niet precies achterhalen wat het verschil is tussen de items op 1 en 3 en tussen 2 en 4. Hoe kan ik dan passende namen voor de subschalen krijgen? Zijn hier richtlijnen voor hoe deze te formuleren?
in Cross-sectioneel Onderzoek (OCO, PB08x2) door (120 punten)

1 Antwoord

0 leuk 0 niet-leuks
Beste 852474078,

Dat is een lastig probleem. Toch lijkt het erop dat de items in 2*2 aspecten uiteenvallen en dat is in ieder geval iets van consistentie. Als je de resultaten van deze EFA navolgt dan zet je al een stap in de goede richting. Voor wat betreft de naamgeving is er geen richtlijn te geven. Probeer toch een zinnig onderscheid te vinden tussen de items van 1 en 3 en van 2 en 4. Dat je de vier aspecten opneemt in je MRA is al heel goed.

Hartelijke groet, Piet
door (3.6k punten)
...