Dit is een site voor studenten van de Open Universiteit. Voordat je een vraag kunt stellen moet je even een account aanmaken (dit systeem is niet gekoppeld aan je OU studentnummer en wachtwoord).

Welkom bij het vraag- en antwoord systeem van de onderzoeks-practica van de studie psychologie bij de Open Universiteit.

Houd er, als je een vraag stelt, rekening mee dat je de richtlijnen volgt!

0 leuk 0 niet-leuks
Voor de eindopdracht (deel 2) van cross-sectioneel onderzoek wordt gevraagd een procedure te schrijven in de sectie 'methode'. Het is mij niet duidelijk wát er precies in de procedure moet worden beschreven. Dit is ook niet uit het voorbeeldverslag te halen want daarin staat onder het kopje 'procedure' informatie beschreven die in de eindopdracht al onder de kopjes 'open data en materialen' en 'wervingsstrategie' is beschreven.

Concreet: wat voor een informatie moet er in de procedure worden beschreven?
in Cross-sectioneel Onderzoek (OCO, PB08x2) door (120 punten)

1 Antwoord

0 leuk 0 niet-leuks
Je merkt terecht op dat in het voorbeeldartikel informatie staat die in het sjabloon voor de eindopdracht al bij de wervingsstrategie staat. Het is dus inderdaad niet de bedoeling dat je deze informatie herhaalt in de procedure sectie. Wel dien je in de procedure sectie alle stappen te omschrijven die de respondenten doorliepen na de werving. Denk hierbij bijvoorbeeld aan informed consent, wat er daarop volgde, etc. etc. Beschrijf dit tot en met het afronden van de vragenlijst, geef ook aan wat er in algemene zin en in welke volgorde werd gevraagd. En denk bijvoorbeeld ook aan de tijdsinvestering/aantal vragen, aan de eventuele toewijzing aan een deel van de vragenlijst.
door (820 punten)
bewerkt door
...