Dit is een site voor studenten van de Open Universiteit. Voordat je een vraag kunt stellen moet je even een account aanmaken (dit systeem is niet gekoppeld aan je OU studentnummer en wachtwoord).

Welkom bij het vraag- en antwoord systeem van de onderzoeks-practica van de studie psychologie bij de Open Universiteit.

Houd er, als je een vraag stelt, rekening mee dat je de richtlijnen volgt!

0 leuk 0 niet-leuks

Op het moment ben ik bezig met het verbeteren van de feedback van mijn pregistratie voor PB0812212244. Een van de opmerkingen was: Ik mis een onderbouwing van het meetmodel dat per construct wordt gehanteerd en een redenering voor waarom de analyses passend zijn bij dat meetmodel. Ik heb gekozen voor de voorspeller (waargenomen normen) en de afhankelijke variabele (intentie voor het aangeven van eigen grenzen). Voor mijn onderzoek  Zelf denk ik dat er een reflectief meetmodel moet zijn maar dat weet ik niet zeker. Eveneens vind ik het lastig om te redeneren waarom de analyses passend zijn voor het meetmodel. Kan ik hiermee geholpen worden?

in Cross-sectioneel Onderzoek (OCO, PB08x2) door (120 punten)

1 Antwoord

0 leuk 0 niet-leuks
Beste rozemas,

De analyses die horen bij het meetmodel betreffen factoranalyses en analyses betreffende interne consistentie. Meetmodel (reflectief/formatief) hangt niet samen met regressie - dwz je gaat geen andere regressie doen bij een ander meetmodel. Ik neem overigens aan dat je voor meer dan één voorspeller hebt gekozen. Bij meetmodel is vooral de onderbouwing belangrijk - met alleen verklaren dat er een refl/form meetmodel is kom je er niet. Zie voor het verschil tussen beide soorten meetmodellen het cursusmateriaal.

Hartelijke groet, Piet
door (2.2k punten)
...