Dit is een site voor studenten van de Open Universiteit. Voordat je een vraag kunt stellen moet je even een account aanmaken (dit systeem is niet gekoppeld aan je OU studentnummer en wachtwoord).

Welkom bij het vraag- en antwoord systeem van de onderzoeks-practica van de studie psychologie bij de Open Universiteit.

Houd er, als je een vraag stelt, rekening mee dat je de richtlijnen volgt!

0 leuk 0 niet-leuks
Beste

Ik heb een aantal vragen wat betreft indexeren en coderen.

1. Om vanuit indexering naar codering te gaan, dien je het volledige codeboek over te nemen of enkel de passende codes uit het codeboek toe te voegen aan de door mij reeds toegevoegde indexering? Of dien je eerst alle codes uit het codeboek in atlas.ti op te nemen?

Ik voegde reeds codes uit het codeboek toe aan de reeds aangemaakte indexeringen maar dan zie je alles links dubbel verschijnen waardoor alles steeds onoverzichtelijker wordt.

2. Kan je in atlas.ti meerdere subcodes aanbrengen? Klopt het dat je slechts maar tot op 1 subcode kan gaan?

3. Wanneer ik reeds een project bundle wil exporteren en bekijken op mijn pc hoe dit eruit ziet, dan lukt dit niet. Ik kan dit bestand niet openen. Ik probeerde ook reeds via het startscherm met importeren.

4. Is er een instructiefilm ter beschikking die ons meeneemt doorheen het proces zodat dit wat meer duidelijkheid kan geven of kan hiervoor een extra online moment voorzien worden.

Alvast bedankt voor de antwoorden.

Mvg

Stefanie Hoornaert
in Kwalitatief Onderzoek (OKO, PB16x2) door (180 punten)

1 Antwoord

0 leuk 0 niet-leuks
Beste Stefanie,

Hierbij mijn antwoord op je vragen:

1. Je dient het volledige codeboek over te nemen, zoals ook uitgelegd staat in de opdracht. Je kunt dit in Atlas.ti op meerdere manieren doen. Een manier is inderdaad door eerst alle codes uit het codeboek in Atlas.ti op te nemen (en dan de transcripts te gaan coderen).

2. Het klopt dat je in Atlas.ti maar tot op 1 subcode kan gaan. En manier om toch meerdere lagen in Atlas aan te kunnen maken is om gebruik te maken van de folders. Door gebruik te maken van de folders voeg je een niveau toe (aan wat eruit gaat zien als een boomdiagram). Dit staat overigens ook uitgelegd in de beschrijving van het codeboek.

3. Het klopt inderdaad dat je project bundles niet zomaar kan openen. Normaal gesproken zou je wel, als je al in het startscherm van Atlas.ti bent, project bundles moeten kunnen importeren. Je klikt dan op het icon voor importeren en zoekt de bundle. Als dit niet lukt, zou je kunnen bekijken of de bundle defect is of Atlas updaten.

4. Wij hebben geen instructiefilm. Atlas.ti heeft wel een aantal Video Tutorials, die ook op het YouTube kanaal van Atlas.ti staan. Misschien is 1 van deze wel handig voor jou. Verder is deze week een vragenuurtje waarvoor je vragen kunt indienen bij mijn collega Julia Fischmann. Je kunt Julia nog je vraag emailen en misschien heeft ze nog ruimte om jouw vraag in het vragenuurtje op te nemen.

Ik hoop dat ik zo wat meer duidelijkheid heb verschaft. Mocht je nog vragen hebben dan lees ik dat graag.

Vriendelijke groet,

Vanessa Torres van Grinsven (examinator)
door (780 punten)
Beste

Dank je wel voor de verduidelijking, ik ben inderdaad ondertussen tot de ontdekking gekomen dat je het bestand moet importeren om te kunnen openen. Ik kan het dus openen.

Mvg

Stefanie
Fijn! En graag gedaan.

Vriendelijke groet,

Vanessa
...