Dit is een site voor studenten van de Open Universiteit. Voordat je een vraag kunt stellen moet je even een account aanmaken (dit systeem is niet gekoppeld aan je OU studentnummer en wachtwoord).

Welkom bij het vraag- en antwoord systeem van de onderzoeks-practica van de studie psychologie bij de Open Universiteit.

Houd er, als je een vraag stelt, rekening mee dat je de richtlijnen volgt!

0 leuk 0 niet-leuks
Beste Docent, 

In thema 5.2 krijg ik voor de factoranalyse van de CLIO schaal in het algemeen dezelfde resultaten als de R output in youlearn. Het enige wat anders is, is dat de subschalen niet allemaal op dezelfde factoren laden zoals deze laden bij de output in youlearn. 

Subschaal charismatisch laad op factor 1, komt overeen met output youlearn;
Subschaal transactioneel laad op factor  4, komt niet overeen met output youlearn: factor 2
Subschaal autocratische laad op factor  2, komt niet overeen met output youlearn: factor 3
Subschaal passief laad op factor  3, komt niet overeen met output youlearn: factor 4

Dus de volgorde is anders waardoor het percentage variantie dat de subschaal verklaard ook anders uitvalt dan in de output van R. Nu viel me ook op dat de totale variantie die de vier factoren verklaren hoger is met SPSS (60%, dus 6% hoger) dan in R (output youlearn).

Ik krijg dus in het algemeen dezelfde resultaten als de output van R in youlearn en zou daarmee wel dezelfde conclusies over de factoranalyse maken, alleen gedetailleerd zien mijn resultaten er anders uit. Moet ik me zorgen maken, of is dit niet erg? 

Alvast bedankt voor uw antwoord. 

Groeten Leonie

in SPSS door (150 punten)

Aub. inloggen or registreren om deze vraag te beantwoorden.

...