Dit is een site voor studenten van de Open Universiteit. Voordat je een vraag kunt stellen moet je even een account aanmaken (dit systeem is niet gekoppeld aan je OU studentnummer en wachtwoord).

Welkom bij het vraag- en antwoord systeem van de onderzoeks-practica van de studie psychologie bij de Open Universiteit.

Houd er, als je een vraag stelt, rekening mee dat je de richtlijnen volgt!

0 leuk 0 niet-leuks
Hoe kan ik de getallen/maat op de y-as krijgen bij een histogram in Jamovi?
in Inleiding Onderzoek (OIO, PB02x2; was Inleiding Data Analyse, IDA) door (180 punten)

1 Antwoord

0 leuk 0 niet-leuks
Als je een histogram opvraagt in jamovi dan geeft deze altijd de variabele en getallen weer op de x-as. Op de y-as wordt altijd de density weergegeven. Density is een maat voor de vorm van je verdeling. Daar staan geen getallen bij, maar het zou ook niet per se makkelijker worden als daar getallen bij zouden staan. Het zou misschien wel handig zijn als er bijvoorbeeld frequenties werden gegeven op de y-as, maar je kunt dit niet veranderen. Wat je wel kunt doen is de histogram gebruiken om te kijken naar de verdeling van de scores. Ongeacht of er wel of geen getallen op de y-as staan kun je aan de vorm opmaken of de verdeling (bij benadering) normaal verdeeld is, dus symmetrsch, niet te scheef en niet te plat of spits.
door (46.9k punten)
...