Dit is een site voor studenten van de Open Universiteit. Voordat je een vraag kunt stellen moet je even een account aanmaken (dit systeem is niet gekoppeld aan je OU studentnummer en wachtwoord).

Welkom bij het vraag- en antwoord systeem van de onderzoeks-practica van de studie psychologie bij de Open Universiteit.

Houd er, als je een vraag stelt, rekening mee dat je de richtlijnen volgt!

0 leuk 0 niet-leuks
Hoi,

Ik heb nogal veel respondenten in mijn dataset van het eindverslag die niet alle vragen hebben ingevuld. Als ik alle respondenten eruit filter die minstens 1 vraag hebben open gelaten, kom ik op 47 respondenten uit. Dit betekent dat de resultaten vrijwel niks zeggen.

Wat kan ik nu het beste doen? Doorgaan met de 47 respondenten? Of is er nog een andere, betere oplossing?

Ik zag dat deze vraag in 2017 ook al is gesteld en het antwoord daarop was dat het gaat om het analyseren, dus het geen probleem was dat de steekproef zo klein is.
in Cross-sectioneel Onderzoek (OCO, PB08x2) door (550 punten)

1 Antwoord

0 leuk 0 niet-leuks
Beste student 2023,

Het gaat erom dat we zien dat je weet hoe je de analyses uitvoert, interpreteert en beschrijft. Dat er veel missende waarden in de dataset zitten, waardoor je eindigt met een erg kleine steekproef, is daarvoor geen probleem. Het is wel elegant om dit in de discussie nog te vermelden als kanttekening.

Vriendelijke groet,

Mira Duif
door (820 punten)
...