Dit is een site voor studenten van de Open Universiteit. Voordat je een vraag kunt stellen moet je even een account aanmaken (dit systeem is niet gekoppeld aan je OU studentnummer en wachtwoord).

Welkom bij het vraag- en antwoord systeem van de onderzoeks-practica van de studie psychologie bij de Open Universiteit.

Houd er, als je een vraag stelt, rekening mee dat je de richtlijnen volgt!

0 leuk 0 niet-leuks
Als ik de items afzonderlijk hercodeer gaat het goed, maar als ik ze tegelijk wil hercoderen in SPSS krijg ik verschillende foutmeldingen. Ik gebruik deze syntax:

COMPUTE ASQ_20_recoded = 7 - ASQ_20 ASQ_21_recoded = 7 - ASQ_21.

VARIABLE LEVEL ASQ_20_recoded ASQ_21_recoded (SCALE).

EXECUTE.

COMPUTE HSL_3_recoded = 6 - HSL_3 HSL_8_recoded = 6 - HSL_8 HSL_17_recoded = 6 - HSL_17.

VARIABLE LEVEL HSL_3_recoded HSL_8_recoded HSL_17_recoded (SCALE).

EXECUTE.

Waarom gaat dit fout? Welke syntax is wel juist?

NB In het antwoord wordt de syntax van het andere commando voor hercoderen gegeven, maar ik ben juist benieuwd hoe ik met bovenstaand commando verschillende items gelijk kan hercoderen.
in Cross-sectioneel Onderzoek (OCO, PB08x2) door (160 punten)

1 Antwoord

0 leuk 0 niet-leuks
Beste Maria,

Helaas weet ik niet waarom dit fout gaat. Ik zou in dit geval simpelweg copypasten voor alle items die je wilt hercoderen (en dan dus in ieder commando de cijfers veranderen).

Ik snap niet wat je bedoelt  als je schrijft "In het antwoord wordt de syntax ".

SPSS heeft altijd wat 'peculiarities' die het wat minder populair maken bij mensen (die liever met R werken...). Het klinkt alsof programmeren je interesse heeft, en in dat geval zou ik zo gauw mogelijk op R overgaan.

Hartelijke groet, Piet
door (2.7k punten)
...