Dit is een site voor studenten van de Open Universiteit. Voordat je een vraag kunt stellen moet je even een account aanmaken (dit systeem is niet gekoppeld aan je OU studentnummer en wachtwoord).

Welkom bij het vraag- en antwoord systeem van de onderzoeks-practica van de studie psychologie bij de Open Universiteit.

Houd er, als je een vraag stelt, rekening mee dat je de richtlijnen volgt!

0 leuk 0 niet-leuks
Ik zie dat er deelnemers zijn die geen enkele vraag hebben beantwoord. Haal je deze deelnemers er dan helemaal uit? Of maakt het niet zoveel uit, omdat er toch geen data staat? Wat zijn hierin de overwegingen?

Plus neem je voor de itemanalyse en data screening hiervoor je enkel de item (vragen) die voor je onderzoekvragen belangrijk zijn? Of neem je de gehele vragenlijst en bekijk je item per item?
in Cross-sectioneel Onderzoek (OCO, PB08x2) door (140 punten)

1 Antwoord

0 leuk 0 niet-leuks
Beste Josine,

Je vraag kan ik niet helemaal vatten maar ik denk dat er al eerder in deze vragenlijst antwoord gegeven is op wat te doen met missing values. Kijk ook daar nog even naar. Voor de analyses maakt het inderdaad niet uit, het programma zal zelf die deelnemers uit de analyse houden die van één van de variabelen een waarde missen. Echter kan het voor jezelf handig zijn om het aantal deelnemers per analyse gelijk te houden. In dat geval dien je dit van te voren te regelen. Dit doe je door bv alleen de deelnemers te behouden die alle vragen hebben ingevuld.

Hartelijke groet, Piet
door (2.7k punten)
...