Dit is een site voor studenten van de Open Universiteit. Voordat je een vraag kunt stellen moet je even een account aanmaken (dit systeem is niet gekoppeld aan je OU studentnummer en wachtwoord).

Welkom bij het vraag- en antwoord systeem van de onderzoeks-practica van de studie psychologie bij de Open Universiteit.

Houd er, als je een vraag stelt, rekening mee dat je de richtlijnen volgt!

0 leuk 0 niet-leuks

Ik heb een MANOVA uitgevoerd met in de syntax:
Manova (3 variabelen) BY (2 groepen)
/Wsfactors=time (3)
/Contrast (time)=polynomial
/Rename=cons, lin, qua,
/Print=sign(aver, univ, multi)
/Wsdesign
/Design mwithin (groep1) mwithin (groep2).

Uit het mwithin effect lees ik af dat er een (significant) lineaire trend is voor alleen groep 2 (met een F waarde). Vervolgens bij de 'estimates for LIN, individual univariate' lees ik de coefficient af met de t-waarde en CI lower en upper. Ik heb nu aangegeven dat de univariate analyse liet zien dat het om een lineaire trend gaat, F(1,64) = 4.62, p .035. Bij de 'estimates for LIN' lees ik aan de coefficiënt af dat het om een stijgend lineaire trend gaat. Maar hoe rapporteer ik dit vervolgens? Ik kan in Field en in de APA richtlijnen niet goed terug vinden hoe ik deze 'trend coefficiënt' hoor te rapporteren. Bij een beta coefficient rapporteer je de beta. Maar hoe rapporteer ik dit? Hoe noem je deze trend coefficiënt? En rapporteer ik daar dan ook de t-waarde bij of voldoet de univariate analyse met de F-waarde?

in APA regels door (390 punten)

Aub. inloggen or registreren om deze vraag te beantwoorden.

...