Dit is een site voor studenten van de Open Universiteit. Voordat je een vraag kunt stellen moet je even een account aanmaken (dit systeem is niet gekoppeld aan je OU studentnummer en wachtwoord).

Welkom bij het vraag- en antwoord systeem van de onderzoeks-practica van de studie psychologie bij de Open Universiteit.

Houd er, als je een vraag stelt, rekening mee dat je de richtlijnen volgt!

0 leuk 0 niet-leuks
Voor het tentamen dien je een aantal vragen voor te bereiden. De vragen voor het oefen tentamen gingen me goed af. Nu loop ik al twee dagen vast op vraag 6 van de voorbereiding voor het echte tentamen, terwijl ik deze binnenkort heb. De vraag is of de manipulatie gedrag (2 waarden 0 en 1) effect heeft op een van de afhankelijke variabelen (welke op een schaal zijn van 0 tot 3, en welke volgens Youlearn gebruikt worden als continue variabel). Nu zou dit in mijn inziens een one way-ANOVA zijn. Echter als ik deze analyse uitvoer krijg ik niet de analyse die ik zou verwachten omdat alles uit elkaar gesplitst wordt en elke keer de waarde 0 en 1 vergeleken wordt met een van de afhankelijke variabelen. Dit maakt een enorm lange data reeks met vergelijkingen die voor mij niets zeggen omdat er geen vergelijking word gemaakt tussen de afhankelijke variabelen maar een vergelijking tussen de 2 toegepaste gedragingen met elk afhankelijk variabel apart. Doe ik hierin iets fout? En zo ja, is er iemand die mij kan vertellen wat er fout gaat?
in Inleiding Onderzoek (OIO, PB02x2; was Inleiding Data Analyse, IDA) door (120 punten)

1 Antwoord

0 leuk 0 niet-leuks
Een one-way ANOVA analyse bestaat altijd uit 1 onafhankelijke categorische variabele en 1 afhankelijke continue variabele. Wanneer je in je software pakket aangeeft dat je ANOVA's wilt uitvoeren met 1 onafhankelijke variabele en meerdere afhankelijke variabelen worden er dus zoveel one-way ANOVA's uitgevoerd als er afhankelijke variabele zijn. Wat jij dus ziet in je output is een overzicht van 6 aparte one-way ANOVA's die je dus een voor een moet interpreteren.
door (46.9k punten)
...