Dit is een site voor studenten van de Open Universiteit. Voordat je een vraag kunt stellen moet je even een account aanmaken (dit systeem is niet gekoppeld aan je OU studentnummer en wachtwoord).

Welkom bij het vraag- en antwoord systeem van de onderzoeks-practica van de studie psychologie bij de Open Universiteit.

Houd er, als je een vraag stelt, rekening mee dat je de richtlijnen volgt!

0 leuk 0 niet-leuks
In opdracht 2.3.1. moet je een item hercoderen. Dit heb ik via SPSS gedaan op de volgende manier:

DATASET ACTIVATE DataSet1.

RECODE ASQ_33 (1=6) (2=5) (3=4) (4=3) (5=2) (6=1) INTO asq_33_recoded.

VARIABLE LABELS  asq_33_recoded 'recoded_asq_33'.

EXECUTE.

Nu krijg ik in het variabele view een nieuw aangemaakt item, maar wanneer ik bij values kijk staat er niets ingevuld. Het lijkt dus alsof de waarden als nog niet aangepast zijn en de hercodering niet goed is gegaan. Wat is hier misgegaan?
in Cross-sectioneel Onderzoek (OCO, PB08x2) door (150 punten)

1 Antwoord

0 leuk 0 niet-leuks
Beste 852445370,

Klopt de variabele naam wel - want is het asq_33_recoded of is het 'recoded_asq_33'? (maar dit kan juist de bedoeling zijn geweest). Verder kun je ook gebruik maken van een andere methode waarbij je de "7 - ASQ_33" methode toepast. Misschien dat SPSS niet alle omzettingen in één keer doet en dus - als je 1 in 6 veranderd en daarna 6 in 1 - in de war raakt.

Het is bij dit soort zaken een kwestie van uitproberen. Bij SPSS kun je ook gebruik maken van het menu om te hercodoren. Als je dan daarvan de syntax opslaat dan weet je welke syntax wel werkt.

Hartelijke groet, Piet
door (3.6k punten)
...