Dit is een site voor studenten van de Open Universiteit. Voordat je een vraag kunt stellen moet je even een account aanmaken (dit systeem is niet gekoppeld aan je OU studentnummer en wachtwoord).

Welkom bij het vraag- en antwoord systeem van de onderzoeks-practica van de studie psychologie bij de Open Universiteit.

Houd er, als je een vraag stelt, rekening mee dat je de richtlijnen volgt!

0 leuk 0 niet-leuks
Ik wil graag in jamovi de gemiddelde leeftijd berekenen van degenen die mijn vragenlijst hebben ingevuld. De leeftijd is een continue variabele. Het lukt me wel om de gemiddelde leeftijd van alle deelnemers tevoorschijn te krijgen (via descriptives en dan 'age' als variabele ingevuld), maar niet om de gemiddelde leeftijd tevoorschijn te krijgen van 5 variabelen (dus ik wil niet het gemiddelde van álle deelnemers maar alleen van de deelnemers die deze vragen hebben ingevuld). Ik heb ook geprobeerd om dan bij 'split by' de variabelen in te vullen, maar dat lukt niet.
Ik hoor graag hoe dit kan.
in Cross-sectioneel Onderzoek (OCO, PB08x2) door (200 punten)

1 Antwoord

0 leuk 0 niet-leuks
Beste Mariska,

Je zult dan moeten werken met filters. De manier waarop je dat precies doet voert voor hier nu te ver, dus dat is nog wel even een puzzel. Je kunt ook een nieuw SPSS sav file aanmaken op basis van het oude, en alle regels verwijderen die horen bij deelnemers die je niet wilt includeren.

Hartelijke groet, Piet
door (2.7k punten)
...