Dit is een site voor studenten van de Open Universiteit. Voordat je een vraag kunt stellen moet je even een account aanmaken (dit systeem is niet gekoppeld aan je OU studentnummer en wachtwoord).

Welkom bij het vraag- en antwoord systeem van de onderzoeks-practica van de studie psychologie bij de Open Universiteit.

Houd er, als je een vraag stelt, rekening mee dat je de richtlijnen volgt!

0 leuk 0 niet-leuks
Hallo Piet,
Dank voor je antwoord. Waar zou ik kunnen vinden hoe ik dit kan doen? Ik begrijp dat ik alle andere data kan verwijderen, maar dat lijkt me een sluiproute en ik zou graag willen weten hoe het echt moet.
in Cross-sectioneel Onderzoek (OCO, PB08x2) door (200 punten)

1 Antwoord

0 leuk 0 niet-leuks

Ik heet dan wel geen Piet, maar heb denk ik wel een antwoord.

Een relatief makkelijke manier is even een nieuwe variabele aanmaken die op 1 staat voor alle deelnemers met een complete vragenlijst. Die variabele kun je dan vervolgens gebruiken als split-variabele voor je descriptives; en dan krijg je alleen de leeftijden van de complete deelnemers.

Het aanmaken van die variabele doe je bijvoorbeeld via compute

Formule:

= intentie_hoe_sterk > 0 and attitude_hoe_goed > 0 and gedragscontrole_lukken > 0

(Ik heb er bij dit voorbeeld strategisch gebruik van gemaakt dat deelnemers die deze paar vragen hadden ingevuld ook alle andere vragen hadden ingevuld zodat je dan niet op alle vragen hoeft te controleren)

door (660 punten)
Dank je wel, ik kwam er maar niet achter hoe ik dit moest formuleren (ik heb wel een andere dataset vermoed ik, maar ik snap nu het idee ;-)  )
Dank MarielleW!
...