Dit is een site voor studenten van de Open Universiteit. Voordat je een vraag kunt stellen moet je even een account aanmaken (dit systeem is niet gekoppeld aan je OU studentnummer en wachtwoord).

Welkom bij het vraag- en antwoord systeem van de onderzoeks-practica van de studie psychologie bij de Open Universiteit.

Houd er, als je een vraag stelt, rekening mee dat je de richtlijnen volgt!

0 leuk 0 niet-leuks

In het voorbeeld van de oblique rotatie in de exploratieve factoryanalyse op 'Openness' en 'Extraversion' wordt toegelicht (openmens.pdf, dec 2022, p. 190) :  

"De factorladingen die we dan verkrijgen staan in Tabel 15.13. Als de twee constructen waarvan we aannemen dat ze de scores op de items veroorzaken inderdaad met elkaar samenhangen, dan kloppen deze factorladingen nog weer beter dan die met de varimax-rotatie. We kunnen ook kijken hoe sterk de resulterende factoren correleren. In dit geval is dat = .3."

Hoe kom je aan die r = .3? 

in Cross-sectioneel Onderzoek (OCO, PB08x2) door (960 punten)

1 Antwoord

0 leuk 0 niet-leuks
Beste student,

De r = .3 is niet uit de tabellen op te maken. Blijkbaar zijn de data geaggregeerd in de twee factoren Openheid en Extraversie en is er daarna simpelweg de correlatie bepaald. Maar dit is verder niet op basis van de tabellen te achterhalen of na te volgen.

Piet
door (2.2k punten)
...