Dit is een site voor studenten van de Open Universiteit. Voordat je een vraag kunt stellen moet je even een account aanmaken (dit systeem is niet gekoppeld aan je OU studentnummer en wachtwoord).

Welkom bij het vraag- en antwoord systeem van de onderzoeks-practica van de studie psychologie bij de Open Universiteit.

Houd er, als je een vraag stelt, rekening mee dat je de richtlijnen volgt!

0 leuk 0 niet-leuks

Is het de bedoeling dat ik in het eindverslag doe alsof ik als onderzoeker verbonden ben aan het Celebrate Safe project, meer specifiek aan de eerste Party Panel-ronde?

Ik snap dat het allemaal fictief is, maar welke ‘rol’ speel ik precies?

Bijvoorbeeld in de Inleiding, schrijf ik dan als het ware van binnenuit, dus heb ik het onderzoek aangevat met dezelfde motieven en overtuigingen als de onderzoekers verbonden aan het project?

Of moet ik de dataset waar ik mee werk beschouwen als zomaar een dataset die ik heb aangetroffen, die nu eenmaal beschikbaar is, en waar ik mijn eigen interesses op loslaat?

Ook als er staat: verken je onderwerp… Verken ik dat van buitenaf? Of heb ik zogenaamd de kennis die de onderzoekers verbonden aan het project hadden? (Dat betekent dan misschien ook dat ik niks weet van heel recente onderzoeksartikelen?)

in Cross-sectioneel Onderzoek (OCO, PB08x2) door (220 punten)

1 Antwoord

0 leuk 0 niet-leuks
Beste Nico,

Excuus voor later reactie! Je schrijft het verslag alsof jij de hoofdonderzoeker bent. Dus "van binnenuit". Dit hoeft niet te zeggen dat dit vanuit dezelfde motieven is als de oorspronkelijke onderzoekers. Over hun motieven weten we verder ook niks.

Je noemt "onderzoeksartikelen". Hier vereisen we niet heel veel van studenten, alleen een aantal verwijzingen in de inleiding en de discussie - recent of niet recent - zijn wel fijn.

Piet
door (3.6k punten)
...